تعیین برنامه اصلاحی برای ناترازی بانک‌ها/ کاهش رشد نقدینگی به ۲۷.۵ درصد

رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه نظام بانکی ایران ورشکسته نیست، گفت: برای تمام بانک‌های ناتراز برنامه اصلاحی تعیین کرده ایم.

به گزارش اگزیم‌نیوز، نشست مشترک رسانه‌ای مسئولان اقتصادی دولت سیزدهم روز چهارشنبه با حضور رئیس کل بانک مرکزی، داود منظور و سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد؛ در این نشست فرزین، خاندوزی و منظور ضمن اعلام اقدامات و دستاوردهای اقتصادی دولت به سوالات خبرنگاران اقتصادی رسانه‌ها پاسخ خواهند داد.

رییس شورای پول و اعتبار در توضیح ناترازی بانک‌ها با تأکید براینکه ناترازی با ورشکستگی تفاوت دارد، گفت: نظام بانکی ما الان ورشکسته نیست و تمام بانک‌ها تحت کنترل بانک مرکزی هستند. برای بانک‌ها برنامه های اصلاحی تعریف کرده ایم.

وی در همین ارتباط تصریح کرد: بانک‌های ایران ورشکسته نیست، منظور ما از ناترازی ورشکستگی نیست. برای تمامی بانک‌های ناتراز برنامه داریم.

فرزین با بیان اینکه ناترازی نظام بانکی ایران به دلیل کسری نقدینگی است که باید حتما حل شود، گفت: باید دارایی‌های منجمد در شبکه بانکی به چرخه اقتصاد برگردد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه هیچ بانکی خارج از کنترل بانک مرکزی نیست، ادامه داد: اگرچه برخی بانک‌ها اضافه برداشت دارند و در برنامه‌های آتی اصلاح خواهند شد. تمرکز ما در سیاست های بانکی بر کاهش ناترازی بانک‌هاست.

فرزین همچنین از برگزاری مجامع انحلال ۳ موسسه اعتباری تا پایان مهرماه خبر داد و گفت: در مورد سایر بانک‌ها هم برنامه مشخصی با همکاری وزارت اقتصاد داریم.

مذاکرات ارزی به نتیجه رسید/ خبرهای خوبی در راه است

رییس شورای پول و اعتبار درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر گفت: مذاکرات خوبی دراین خصوص انجام دادیم که به نتیجه رسیده است؛ هر کشوری همکاری نکند شکایت می کنیم؛ بزودی آثار این موضوع را در بازار مشاهده می کنیم.

وی با بیان اینکه تامین ارز دستگاه‌ها با رقم ۲۳ میلیارد و ۸۲۲ میلیون دلار در سال جاری رشد ۶.۸ درصدی داشته است، گفت: ۴۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در اوج تحریم اتفاقی نادر و بی‌سابقه است.

فرزین با اشاره به اینکه ضمن راه‌اندازی مرکز مبادله رویه‌های ارزی را هم اصلاح کردیم، ادامه داد: در بازار اسکناس روزانه ۳۰ میلیون دلار تقاضا میشد که تقاضای سفته بازی بود و الان با تدبیر الزام حساب ارزی، ضمن جمع شدن صف‌های طولانی مقابل صرافی‌ها، به میانگین ۵ میلیون دلار رسیده و برای نیازهای واقعی تقاضا می‌شود.

وی از راه اندازی صندوق تثبیت ارزی خبر داد و تصریح کرد: این صندوق به ما کمک می کند تا در مقابل تکانه‌های ارزی از آن استفاده کنیم. ضمن اینکه با کشورهای همسایه به‌دنبال طراحی ریال آفشور هستیم که می‌تواند منجر به تقویت ریال شود.

کاهش تورم ماهانه/ رشد نقدینگی ۲۷.۵ درصد شد

رئیس کل بانک مرکزی از کاهش نرخ رشد نقدینگی از ۴۰ درصد به ۲۷.۵ درصد در تیرماه سال جاری خبر داد و گفت:در سه ماهه اول نقدینگی تنها ۳.۹ درصد رشد داشته است. سال ۹۹ نرخ رشد نقدینگی ۴۰.۶، در سال ۱۴۰۰ به ۳۹ درصد، در سال ۱۴۰۱ به ۳۱.۵ درصد و در تیرماه به ۲۷.۵ درصد رسیده است.

وی با تأکید براینکه نرخ تورم از ابتدای امسال حدود ۱۵ درصد کاهش یافته است، تصریح کرد:نرخ تورم ماهانه کاهش یافته و شدیدا تحت کنترل است. آثار کاهش نرخ تورم را در بازارهای خودرو و مسکن می‌بینیم و کاهش اقلام محسوس است.

فرزین با بیان اینکه در ماه گذشته نرخ رشد تورم ماهانه کالا به صفر درصد رسید، گفت: البته بعضی از کالاها رشد خوبی نداشت اما برخی کالاها با نرخ رشد منفی رو به رو بودند.

برخی می گویند فنر ارز خواهد پرید؛ اما ما نمی‌دانیم این فنر چیست؟

رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به برخی اظهارات درباره پرش فنر نرخ ارز در آینده، تأکید کرد: برخی می‌گویند فنر نرخ ارز خواهد پرید اما ما نمی دانیم این فنر چیست؟ نقدینگی رو به کاهش است، تراز پرداخت رو به افزایش است، فروش نفت خوب است. همه دلایل بنیادی حاکی از این است نرخ ارز قابل کنترل است.

وی ادامه داد: وظیفه بانک مرکزی تنظیم امور پولی و ارزی کشور است. طی ۵ سال گذشته حوزه پولی آسیب‌های جدی داشته است در نتیجه نیاز به اصلاحات اساسی در قوانین و رویه‌ها احساس می‌شد. متوسط رشد نقدینگی از سال ۱۳۹۷، ۴۲ درصد تورم، رشد نقدینگی ۳۳ درصد، رشد دلار در بازار غیر رسمی ۶۱ درصد و نرخ رشد جی دی پی ۱.۲ درصد بوده است.

رییس شورای پول و اعتبار همچنین گفت: فروش نفت در حال افزایش است و حجم تجارت ایران به ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده است.

فرزین با بیان اینکه حساب جاری شامل حساب کالا و خدمات است که از ترازپرداخت‌ها استخراج می‌شود، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۰ حساب جاری ما ۲۶ میلیارد دلار مثبت بود و در سال ۱۳۹۸ یک میلیارد و ۳۵۶ میلیون دلار منفی بوده است. در سال ۱۳۹۹ حساب جاری منفی ۷۰۸ میلیون دلار بوده است. اما سال ۱۴۰۰ به ۱۱ میلیارد و در سال ۱۴۰۱ به ۱۴ میلیارد و ۴۳۳ میلیون دلار رسیده است. همچنین در سال ۱۴۰۱ مازاد حساب کالایی کشور به بیش از ۲۲ میلیارد دلار رسیده است.

کد خبر 65865

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 11 =